środa, 13 czerwiec 2018 00:00

Klauzula informacyjna system SMS do powiadamiania mieszkańców gminy

Napisane przez 
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Na podstawie art. 14 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016), zwanego jako ,,RODO" udostępniam klauzulę informacyjną.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Ryńsk. Może się Pani/Pan z nim kontaktować w następujący sposób: listownie na adres siedziby: ul. Mickiewicza 21, 87-200 Wąbrzeźno, e-mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., telefonicznie 56 687 75 00.

Do kontaktów w sprawie ochrony danych osobowych został także powołany inspektor ochrony danych, z którym może się Pani/Pan kontaktować wysyłając e-mail na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

  1. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit a RODO tj. Pani/Panaj zgody, celem przesyłania przez administratora informacji o zagrożeniach, awariach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, oraz innych wydarzeniach z życia gminy.
  2. Pani/Pana dane osobowe administrator może ujawniać odbiorcom, którymi są m.in.: podmioty świadczące usługi telekomunikacyjne, pocztowe, jednostki organizacyjne administratora, które będą realizować jego ustawowe zadania, radcowie prawni, podmioty kontrolujące administratora oraz inne podmioty uprawnione do uzyskania Pani/Pana danych osobowych, ale wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów.
    Pani/Pana dane osobowe także będą ujawnione pracownikom i współpracownikom administratora w zakresie niezbędnym do wykonywania przez nich obowiązków.
    Pani/Pana dane osobowe możemy także przekazywać podmiotom, które przetwarzają je na zlecenie administratora tzw. podmiotom przetwarzającym, są nimi: podmioty świadczące usługi informatyczne oraz wykonujące wyspecjalizowane usługi, jednakże przekazanie Pani/Pana danych nastąpić może tylko wtedy, gdy zapewnią one odpowiednią ochronę Pani/Pana praw.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, tj. do czasu cofnięcia zgody, nie dłużej jednak niż 6 miesięcy od dnia wyrażenia zgody na przetwarzanie danych.
  4. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora ma Pani/Pan prawo do:
    1. dostępu do treści danych na podstawie art. 15 RODO;
    2. sprostowania danych na podstawie art. 16 RODO;
    3. usunięcia danych na podstawie art. 17 RODO jeżeli:
      1. wycofa Pani/Pan zgodę na przetwarzanie danych osobowych;
      2. dane osobowe przestaną być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w których były przetwarzane;
      3. dane są przetwarzane niezgodnie z prawem;
    4. ograniczenia przetwarzania danych na podstawie art. 18 RODO jeżeli:
      1. osoba, której dane dotyczą, kwestionuje prawidłowość danych osobowych;
      2. przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania;
      3. administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
      4. osoba, której dane dotyczą, wniosła sprzeciw wobec przetwarzania – do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu osoby, której dane dotyczą;
      5. wystąpienie z żądaniem ograniczenia przetwarzania nie wpływa na tok i przebieg postepowania.
    5. cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie danych dokonywane przez administratora przed jej cofnięciem.
  5. Podanie Pani/Pana danych jest dobrowolne i odbywa się na podstawie Pani/Pana zgody, która może być cofnięta w dowolnym momencie
  6. Przysługuje Pani/Panu także skarga do organu do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – Warszawa, ul. Stawki 2, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  7. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.
  8. Administrator nie przekazuje danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowych.
Czytany 14348 razy Ostatnio zmieniany środa, 10 marzec 2021 07:42

Adres Gminy

Urząd Gminy Ryńsk
87-200 Wąbrzeźno
ul. Mickiewicza 21
tel.: (56) 687-75-00
fax.: (56) 450-27-02
skrzynka ePUAP: /8uj4g63pcd/SkrytkaESP

Wyślij wiadomość do Urzędu Gminy

 

Galeria Gmina Ryńsk

Template Settings

Theme Colors

Cyan Red Green Oranges Teal

Layout

Wide Boxed Framed Rounded
Patterns for Layour: Boxed, Framed, Rounded
Top